Gullungen-garn.no

Strikk i September

September er den internasjonale barnekreftmåneden, og denne måneden har vi et særskilt fokus på kreftrammede barn og ungdom. Nå håper vi at alle mammastrikkere, tanter, onkler, besteforeldre og hele strikkefolket vil bruke september til å strikke med Gullungen Garn til alle gullungene. Vi håper at du blir inspirert til å ta pinnene fatt og strikke årets nydeligste strikkeplagg til de fineste ungene.

 

Du kan deretter sende inn din fine strikking til kreftavdelinger for barn, slik at barna der får noe koselig. Alternativt kan du selge verkene dine og donere overskuddet til barnkreftforeningen.

 

Målet med kampanjen er å vise solidaritet med de som er rammet av barnekreft, samt øke kunnskapen og støtte forskning om kreft i barn.


I dag er det mulig å kurere de fleste typer barnekreft. Tidlig diagnose og økt tilgang til omsorg redder liv. 185 norske barn og unge under 18 år får kreft hvert år. Hele 4 av 5 overlever, og det er gode muligheter for barn å ha et produktivt og meningsfylt liv. Riktig informasjon og støtte er derfor en viktig nøkkel for å forbedre resultatene.

 

Barnekreftforeningen er en frivillig, landsdekkende organisasjon som drives av foreldre som har, eller har hatt, barn med kreft.

Foreningen er en støttepartner for familier som rammes av barnekreft slik at ingen føler seg alene.

 

Barnekreftforeningen setter barna og familiene som rammes på dagsorden, og bidrar til forskning og utdanning for å bekjempe barnekreft.

 

September er den internasjonale barnekreftmåneden, en måned der det er et særskilt fokus på kreftrammede barn og ungdom.

barnkreft symbol